Kalenteri saatu yhteistyössä Ajastolta.

Onhan jälleen se aika vuodesta, kun tutustutaan Ajaston 2025 vuosikalentereihin. Sain itselleni jo useammalle kalenterimafialaiselle tutun Note-vuosikalenterin. Vuoden 2025 Note on väriltään sininen ja sitä koristavat saman väriset kumilenkki ja kirjanmerkkinauha. Sama värimaailma toistuu myös sivujen teksteissä ja tekee kokonaisuudesta hyvin yhtenäisen. Kalenteri on kovakantinen, tarkat mitat ovat 148x210mm (A5) ja se on FSC®-sertifioitu tuote.

Kalenteri alkaa Ajastolle hyvin tuttuun tapaan yhteystietosivulla ja heti sen jälkeen 2025 vuosinäkymällä ennen varsinaisia viikkosivuja. Juhlapyhät on merkitty selkeästi vuosinäkymän alle ja ne toistuvat myös kuukausi- ja viikkoaukeamilla. Kalenteriviikot alkavat 2024 vuoden joulukuun puolelta ja ne jatkuvat aina vuoden 2026 toiselle viikolle asti. Viikkonäkymä on vaakasuuntainen ja se on aina aukeaman vasemmalla sivulla, jokaiselle viikonpäivälle on oma sarakkeensa. Vaikka koko viikko on yhdellä sivulla jää mielestäni jokaisen päivän kohdalle kivasti kirjoitus- ja tuunaustilaa. Oikea sivu on pisteellinen eli nimensä mukaisesti Notessa on paljon tilaa muistiinpanoille. Muistiinpanosivun yläreunasta löytyy myös kuluvan viikon viikkonumero.

Kuukausinäkymät sijoittuvat viikkoaukemien väliin. Viikkonäkymän tapaan myös ne noudattavat samaa kaavaa eli kuukausi yhdellä sivulla ja vieressä muistiinpanosivu. Sarakkeet toimivat hyvin esimerkiksi syntymäpäivien merkitsemiseen ja oikealla oleva pistesivu kuukausikohtaisille asioille. Varsinaisen kalenteriosion jälkeen lopusta löytyy vielä vuoden 2026 vuosinäkymä, vuoden 2025 liputuspäivät sekä nimipäivät aakkosjärjestyksessä. Kalenterin muutamat viimeiset sivut ovat viivalliset ja pisteelliset, vaikka ylimääräisiä muistiinpanoja varten. Takakannen sisäpuolelta löytyy myös kätevä kartonkitasku. Kalenterin avausliven voit vielä käydä kurkkaamassa täältä.

Note on mielestäni siitä kiva kalenteri, että se on yksinkertaisuudessaan kaunis ja käytännöllinen. Se antaa paljon tilaa kalenterin tuunausideoille ja luovuudelle, halutessani voin viedä sitä oikeastaan mihin suuntaan tahansa. Alustavasti suunnitelmissani onkin käyttää kalenteria sekä täällä blogissa, että ryhmän puolella tutuksi tulleeseen 100 päivän haastetta mukaillen viikottaisena taidepäiväkirjana.

Terveisin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *