Happy Planner Girl täällä hei! Esittelen teille miten käytän Happy Planneria.

Olen ollut Happy Planner -tyttö siitä asti, kun sain ensimmäisen HP:n käsiini vuonna 2018. Se oli menoa enkä ole sittemmin enää muihin vilkuillut! HP sopii minulle täydellisesti monipuolisuutensa vuoksi: sivuja voi siirrellä ja vaihdella, on useita eri kokoja ja monenlaisia viikkoaukeamia. Renkaissakin on mistä valita. Paperi on paksua eikä kynät vuoda läpi. Jos jotain miinusta, niin HP:n kuukausiaukeaman amerikkalaisuus. Eli kuukausiaukeaman viikko alkaa sunnuntaista ja tämä aiheuttaa aina ylimääräistä työtä, kun aukeama pitää muokata käytännöllisemmäksi.

Vuosien varrella minulla on ollut käytössä kaikki neljä kokoa (Big, Classic, Skinny Classic ja Mini) erilaisissa
käyttötarkoituksissa. Käytössä on myös pisteellisiä ja viivallisia muistiinpanosivuja, valmiita bullet journal -sivuja ja päiväsivuja.

Yhdessä vaiheessa käytin kolmea eri Classicia samaan aikaan: yhtä päiväkirjamerkintöihin, yhtä liikuntaan ja yhtä budjetointiin. Tähän tosin saattoi vaikuttaa myös se, että ihania kalenterivaihtoehtoja oli niin paljon, etten osannut valita vain yhtä. Työkalenterina olen käyttänyt Miniä, koska se on helposti mukana kuljetettavissa.

Koska tykkään koristella runsaanpuoleisesti, päätin pari vuotta sitten kokeilla Classicin tilalla Bigiä. Kokonsa vuoksi sitä ei voi kuljettaa mukana, mutta on oivallinen, kun haluaa planneroida överisti. Käytän koristeluun tarroja, leikekuvia ja joskus lehtikuviakin. Washiteippejä olen käyttänyt enää harvoin. HP:n tarrakirjoja on vuosien varrella kertynyt aika pino, mutta tilaan tarroja myös Etsystä sekä suomalaisista tarrakaupoista. Koristelussa lähden liikkeelle vuodenajasta ja fiiliksestä. Tykkään ennemmin övereistä kuin vajareista, ja se näkyy.

Nyt kesällä on tehnyt mieli koristella raikkailla ja hempeilläkin väreillä. Syksyn tullen käsi hamuaa taas vahvempiin syksyisiin väreihin. Kestosuosikkeja koristelussani ovat kukat, tyttöhahmot, perhoset ja hedelmät.

Työjärjestys menee niin, että teen seuraavan viikon peruskoristelun valmiiksi ja täydennän koristelua sitä mukaa, kun sitten kirjoittelen ylös päivien tapahtumia ja ajatuksia. Bigiä käytän muistojen tallentamiseen. Kirjoitan ylös joka päivästä jotakin, vaikka toisina päivinä ei oikein mitään tapahtuisikaan. Kirjaan viikkoaukeamalle aina myös mitä luen, mitä kirjoja ja podcasteja kuuntelen, mitä ohjelmia ja elokuvia katson sekä mitä neulon. Vaihtelevasti kirjoittelen myös mitä maailmalla tapahtuu sekä muita sekalaisia ajatuksia. Etukäteen ei voi tietää, minkälaiseksi viikkoaukeama sunnuntaihin mennessä muotoutuu. Joskus tekstiä on vähän ja silloin lisäilen kuvia. Joskus taas tekstiä tulee paljon, silloin saatan lisätä väliin vielä Classic- tai Mini-kokoisen muistiinpanosivun.

Viikon tehtävät ja muistettavat asiat kirjaan Minin sivuille, mitkä pidän kyseisen viikon Bigin välissä. Kun viikko on mennyt, siirrän Minin sivut pois, sillä jälkikäteen ei enää kiinnosta milloin on pitänyt siivota tai kastella kukat. Tärkeämmät tapahtumathan olen kirjannut päivän kohdalle Bigiin. Koristelen Minin sivut aika minimaalisesti mutta samaan tyyliin kuin kyseisen viikon Bigin, jotta sivut näyttävät mukavan yhteneväisiltä, kun aukeaman avaa.

Tässä elokuun viimeinen viikko ennen kynää. Miniin olen jo suunnitellut muutamat kotityöt, to-do -lista täydentyy viikon mittaan. Elokuussa käytössä oli Dashboard-layout sivut, mutta syyskuussa siirryn taas Verticaliin. Vaihtelu on mahdollista HP:n monipuolisuuden vuoksi. Olen ostanut päivättömiä extend-sivuja, joilla voin halutessa vaihtaa viikkonäkymän.

Kuukausiaukeamalle teen melko mimimaalisen yleiskoristelun. Päivien kohdalle merkkaan mm. tehdyt tilaukset, ulkona syömiset, elokuvissa käynnit jne. Pitkään aikaan en käyttänyt kuukausiaukeamia ollenkaan. Minulla oli kuitenkin kertynyt pieniä funktiotarroja, joille ei ollut oikein löytynyt käyttöä ja päätin alkaa ”tuhlaamaan” niitä kuukausiaukeamiin. Siitä aukeama sitten jäikin käyttöön. Minin aukeamaa käytän suunnitteluun, sitä en koristele.

Keväällä kävin Pariisissa ja pääsin vihdoin käyttämään HP:n omat Pariisi-tarrat. Tässä käytössä vertical.

Säilytän plannerin ja tarvikkeet Ikean Råskogissa. Aamukahvilla vedän kärryn pöydän viereen ja kirjoittelen edellisen päivän tapahtumia kalenteriin.

Minulla on plannerirauha tällä hetkellä kombolla Big + Mini, mutta ensi vuodesta en vielä tiedä. Vain sen tiedän, että kalenteri on Happy Planner.

-Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *