Viime viikolla aloitettiin penaalin tekoa ja nyt se saa jatkoa. Edellisestä postauksesta pääset katsomaan penaalin aloitusohjeet, joita tänään jatketaan. Tällä kertaa laitoin kumilenkit pääasiassa Tombow-kynille ja muutaman leveämmän, ajatuksena laittaa niihin säiliösiveltimiä.

Valitsin ulkokankaaksi saman kankaan, mitä käytin edellisessä postauksessa. Sisälle valitsin hieman joustavan kukkakankaan. Käytin tässäkin penaalissa tukikappaleena vanhaa lakanasuikaletta. Tässä versiossa tarvitset pääli- ja sisäkankaan kaveriksi neljä suikaletta, joista muodostuu tämän kertainen postaus.

Nyt taas on kaksi tapaa! Mikäli haluat suikaleiden muodostavan taskun penaalin sisäpuolelle ja samalla suojaavat kyniä tippumasta, leikkaat saman pituiset palat kuin isot palat. Mikäli teet niin kuin minä, haluat vain taitettavan läpän kynien päälle, leikkaat ilman saumavaroja. Näin suikaleet ovat 2 cm lyhyemmät, eli 40cm. Korkeutta näille tuli 10cm.

Ompelin suikaleet oikeat puolet vastakkain kolmelta sivulta kiinni, kaksi lyhyttä ja yhden pitkän, sekä leikkasin saksilla paksut kulmat pois. Käännä, silitä ja ompele päällitikkaus lähelle reunaa vaikka polkimen mitalla. Tämän jälkeen ompelin kuten viimeviikkoisessa postauksessa: sisäkankaaseen nurjalle puolelle keskelle tukikankaan ompelu, oikealle puolelle kuminauhan paikkojen mittaus ja ompelu, päällikankaan koristeiden ompelu… Muista kurkkia ohjeet. Mikäli päädyit taskuihin, riittää että ompelet vain yhden pitkän reunan yhteen, käännät ja päällitikkaat reunan oikealtapuolelta.

Koska en halunnut ommella läppiä vahingossa sivuilta kiinni, ompelin penaalin lyhyet sivut ensin ilman läppiä oikeat puolet vastakkain, mutta jätin toiselle sivulle keskelle kääntöaukon. Tämän jälkeen asettelin läpät saumoihin pitkille sivulle niin, että läpät ovat saumojen välissä kankaiden sisällä oikeat puolet vastakkain: farkku farkkua vasten ja kukka popkukkaa vasten. Saadaan siistit saumat. Mikäli päädyit taskuihin, voit surutta ommella ne saumojen sisään kolmesta reunasta työn ympäri. Kuten viime viikkoisessa yhdistettiin päällikankaat, mutta nyt vaan taskut kankaiden välissä. Muista jättää kääntöaukkoa.

Käännetään työ! Kääntöaukon sulkemisessa pitää taas muistaa kiinnitys. Itse päädyin farkkujen vanhaan nappisolkeen ja nappiin. Solki oli vähän paksua ja vei kaksi neulaa mukanaan, mutta onnistuin. Kääntöaukon ompeleet piiloin ”home made”-nauhalla. Toiseen lyhyeen päähän ajoin vielä päällitikkaukset tukemaan muotoa.

Läppien kulmat olisivat voineet olla pyöreät, niin ne eivät vilkkuisi rullatessa, mutta minua se ei haittaa. Lisäksi läppä voisi olla jotain ohkaisempaa, koska tarkoitus on vaan suojata kyniä. Jos oikein helpolla haluaa päästä leikkaa yhden ison palan, jonka reunat taittaa sisälle ennen rullaamista. Vaihtoehtoja on niin paljon. Vielä nappi paikoilleen ja kynät kyytiin, niin ollaan valmiina mihin vain.

Oliko jompi kumpi enemmän sun mieleen? Tuu kertoo se mulle Kalenterimanian facebook-ryhmään.

Kivaa kässäkeskiviikkoa – Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *