Pitkään kalenterimanian blogia ja ryhmää kurkkineena, sain pyynnön esitellä minun bujon/kalenterini jäsenpostauksessa. Joten tässäpä tulee pientä esittelyä kahdesta viime bullet journalista, jotka ovat toimineet minun kalentereina viimeiset neljä vuotta.
Ylläpidostakin tutun Janitan kautta sain myös alunperin esittelyn sekä bujoiluun, että Kalenterimanian ryhmään Facebookissa – ja kun mieheni oli sattumalta samoihin aikoihin neljä vuotta sitten ostanut meille molemmille bujot yllätyksenä, se oli oikein sopiva alku monen vuoden bujo/kalenterituunailulle!
Vasemmalla ensimmäinen ihan virallinen bujo jossa on vuodet 2020 – 2022 ja oikealla uudemmassa bujossa on loppuvuosi 2022 – 2024 (Oikealla komeilee jopa Janitalta saatu tarra!)
Ihan alusta asti oikeastaan olen tehnyt kalenterit bujoon samalla kaavalla – kuukausinäkymä yhdellä aukeamalla, ja sitten viikko per aukeama, tehden aina kuukauden kerrallaan. Silloin tällöin lisäsin myös extra aukeaman muistiinpanoille jos oli hyvin kiireinen kuukausi tiedossa, tai sitten erilaisia trackereita, (jotka yleensä jäivät kyllä hyvin pienelle käytölle käytännössä…) ja muutaman sivun aina bujon lopusta erilaisille yleisille muistiinpanoille.
Yleensä pidän aika simppelinä viikkonäkymät, täyttäen niitä lähinnä muistiinpanoilla, ja erityisesti kirjoittaen ylös jälkeenpäin mitä oli tullut tehtyä – olen tosi huono pitämään päiväkirjaa, joten kalenterin yhdistäminen siihen toimii (ainakin suurimman osan ajasta) oikein hyvin itselleni.
Välillä oikein innostuessa saatan käyttää myös washiteippejä tai tarroja viikkoihinkin, mutta ne viikot on aika harvassa (hääviikko yhtenä hyvänä esimerkkinä). Tämä onkin omassa kalenterin tuunauksessa asia johon haluan paljon panostaa. Washiteipit vaan tuntuvat pienemmältä sitoutumiselta kuin yksittäisen tarran käyttö, ja varsinkin jos on pieni kiire saada seuraavan kuun kalenteri valmiiksi, niin yleensä koristelu vain jää vähemmälle.
Kuukausinäkymiin panostan taas vähän enemmän, ja yleensä koitan aina löytää jonkun teeman jonka mukaan näkymän värkkään, joko vuodenajan mukaan, tai jonkun muun teeman, joka kuukauteen liittyy, esimerkiksi piirrustushaasteiden kautta (Kuten Mermay, Funguary tai Inktober, ne näkyvät melkein joka vuosi kalenterissa!).
Tykkään myös jättää pienen tilan muistiinpanoille, vaikka se aika tyhjäksi joka kuukausi jääkin.
Tähän aukeamaan menee aina eniten aikaa, ja välillä menenkin vähän helpomman kautta, tehden esimerkiksi vain kulmat päiviin, tai jättäen koristelun muuten vähän vähemmälle – kun taas jotkut kuukaudet inspiroi enemmän piirtelemään ja muuten tuunailemaan. Tässä kokoelma omia lemppareitani molemmista bujoista.
Tykkään kovasti tästä formaatista, ja siksi olenkin siinä viime vuodet pysynyt.
Tämän vuoden puolella kuitenkin on jäänyt nyt monta kuukautta tekemättä – kaikkien kuukausi- ja viikkonäkymien värkkääminen itse alkoi hieman puuduttamaan pidemmän päälle, ja harmillisesti monta mukavaa kuukautta ja tapahtumaa on jäänyt taltiomatta kalenteriin, ja yleisesti huomasin innon hieman hiipuneen koko kalenteri hommaan syksyn aikana.
Halusin tämän asian kuitenkin jollain tavalla korjata ja löytää innon tuunailuun taas, ja sen takia olenkin ensi vuodelle ostanut ihan valmiin kalenterin, Maylanding Life Plannerin! Se löytyi paikallisesta kirjakaupasta (ja siksi onkin Tanskaksi), ja tuntui oikein sopivalta hyvin samanlaisen formaatin ansiosta – joten olenkin hyvin innoissani että pääsen sitä täyttämään, ja tuunailemaan!
Tavoitteena on viime vuosista poiketen käyttää enemmän tarroja, värejä ja muita kivoja tuunaustekniikoita, nyt kun kaikkea energiaa ei tarvitse käyttää viivojen piirtelyyn joka viikolle (joku sattui kyynärpäihin jostain syystä yllättävän paljon?), ja innostus tätä harrastusta kohtaan on jo selvästi taas huomattavasti enemmän koholla.
Ensi vuonna pidänkin siis varmaan extra paljon tätä ryhmää silmällä erilaisia valmiin kalenterin tuunailuvinkkejä ja erityisesti ihan uusia inspiraation lähteitä etsien!
-Hanna J.