Helou helou helou! Tämänkertaisessa blogipostauksessa kerron helposta tekniikasta tehdä erilaisia printtejä ja koristeita. Ja todellakin helposta – tätä tehtiin yhdessä 3, 6, 10 ja 11 vuoden ikäisten lasten kanssa pari viikkoa sitten, ja onnistui pienimmältäkin sujuvasti.

Tarvikkeet, joita tarvitsi tämän printtailun tekemiseen:

  • Permanenttitussi
  • Paperia
  • Alusta (jottei permanenttitussi sotke paperin läpi pöytää). Itse käytin tyylikkäästi pahviroskien seasta takaisin kaivettua pizzalaatikkoa!
  • Vesiliukoisia tusseja
  • Foliota
  • Vettä sumutinpullossa

Ensimmäiseksi piirreltiin tavalliselle tulostuspaperille haluamamme kuvat. Itse piirtelin syksyisiä kuvioita noin A5-kokoiselle paperille, jotta saisin sopivan pieniä kuvia askartelussa hyödynnettäväksi myöhemmin.

Seuraava vaihe oli kanssa-askartelijoitteni suosikki: vähintään käytetyn piirustuspaperin kokoisen folioarkin värittely tusseilla – ja sen jälkeen värien päälle muutaman tsupsauksen vettä suihkiminen. Vettä saattoi meidän keittiössämme suihkiintua myös toisia askartelijoita kohti, mutta suuremmalta tappelulta onneksi vältyttiin silti.

Viimeisenä vaiheena oli edessä itse printin teko. Tehty piirros painettiin kostutetulle foliolle – kuva alaspäin – ja hierottiin kevyesti arkkia kauttaaltaan.

Ja tadaa – syntyi rouhea vesivärimäinen väritys piirrokseen! Ihastuin hauskaan tekstuuriin, joka lopullisessa värityksessä on mukana, ja foliota tulee varmasti käytettyä tällä tavalla uudelleenkin.

-Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *