Lokakuu on täällä ja sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa: spooky season ja Halloween valtaavat ainakin omassa askartelussa tilaa. Siispä lokakuun kunniaksi tämän kertainen Mixed mediaa Lauran kanssa -sarjan postaus on tehty tässä hengessä. Ostin itselleni nyt syyskuisten synttärieni kunniaksi kauan pohditun (ja himoitun) Silhouette Portrait 4 -leikkurin, joten pitihän senkin kanssa päästä samalla kokeilemaan taas uusia asioita.

Leikkurin kanssa emme ole vieläkään täysin yhteisymmärryksessä, eikä Silhouette Studio, jossa mm. leikkuualue määritellään, ole minulle täysin auennut. Yhteiseloa meillä toisaalta on vasta tätä tehdessä muutama viikko takana, joten opettelua, kokeilua ja harmaita hiuksia on paljon edessä.

Valitsin koneen mukana tulleista grafiikoista muutamia Halloweeniin sopivia designeja, jotka tulostin ensin A4-kokoiselle 120gsm craft-paperille. Halusin leikata kuviot irti paperista, joten luonnollisesti ensimmäinen yritys meni ihan penkin alle, mutta toisella päästiinkin jo tuumasta toimeen.

Koska leikekuvat olivat sen verran suuria, lähdin toteuttamaan työtä pitkästä aikaa koko aukeamalle. Kaapista löytyneistä Distress Mica Stain -spraypulloista löytyi sopivasti metallinhohtoinen oranssi nimeltä Jack-O-Lantern, jota lähdin sumuttelemaan sivuille.

Tässä vaiheessa otettiin ne kuuluisat Lauran hermot koetukselle, kun piti odottaa, että maali kuivuisi seuraavaa vaihetta varten. Koska en voinut tehdä mitään järkevää (mukamas), päätin kaivaa puuvärit kaapista ja värittää leikekuvahaamut ja -kurpitsat siinä odotellessani. Käytössäni oli halvat, mutta yllättävän pigmenttiset puukynät Crelandolta.

Musta ja oranssi kuuluvat yhteen, se vain nyt on kirjoittamaton sääntö, joten seuraavaksi töpöttelin musteenlevittimellä Versa Finen mustaa mustetta hieman sinne tänne. Vaikka en lähtenyt hakemaan mitään selkeää kuviointia, halusin kuitenkin painottaa vastakkaisiin kulmiin enemmän tummaa. Spraymaalin metallinhohde jäi kaiken kukkuraksi todella kivasti loistamaan musteen alta, mikä oli positiivinen yllätys.

Olen ostanut viime aikoina hieman mixed mediaa varten tarvikkeita erinäisistä alennusmyynneistä, vaikka tiedän puhuneeni jokunen aika sitten blogissa tavaraähkystä. Mutta tietyt asiat olivat olleet ostoslistallani jo pidemmän aikaa, joten päätin hyödyntää alet ja tilata täyttöä. Nämä sapluunat sopivatkin todella kivasti tämän kerran työn henkeen.

Sain vihdoin myös hankittua musteenlevitysharjasetin, jossa jokainen harjaspää on samankokoinen, mutta varret ovat eri väriä. Varsinkin tällaiselle työvälineiden laiskalle puhdistajalle nämä ovat kultaakin kalliimmat, kun voi vain levitellä suttupaperiin ylijäämämusteet, eikä tarvitse pelätä mitä vanhaa väriä harjasten välistä hyökkää silloin, kun sitä ei halua. Toisaalta välillä tykkään siitä efektistä, mutta en tietenkään aina.

Oranssilla ja punaisella musteella tuli kerrosteltua sapluunoilla tyhjille reunoille. Värit tuovat kivasti eloa sivuille ja samalla kuitenkin istuvat varsin kivasti, eivätkä mitenkään valloita liiallisesti huomiota. Värit valitsin myös suhteellisen sokkona, enkä lähtenyt etukäteen kokeilemaan, miltä ne näyttäisivät paperilla.

Seuraavaksi nappasin kouraan UniPoscan maalitussin. Oranssilla lähdin piirtelemään spiraaleja selkeimpiin musteenlevittimen ympyrärajoihin, koska ne kaipasivat omaan silmääni jotain. Otin myös punertavan tussin, jolla piirtelin rakseja sekä pieniä pisteitä sinne tänne, koska en halunnut oranssin tussin kuitenkaan liikaa valtaavan tilaa.

Viimeisenä lähdinkin sitten sommittelemaan leikekuvilleni paikkoja aukeamalta. Sopivat kohdat löytyivätkin varsin vaivattomasti ja käytin niiden kiinnittämiseen luottoliimarolleriani – Tombow Maxi Power Tapea. Muutama pieni viimeistely tekstien myötä ja työ oli valmis.

Tätä oli ihan tosi hauska tehdä ja tykkään lopputuloksesta paljon itsekin. Näkyykö Halloween tai muut tämän ajan juhlat sulla jotenkin arteissa taikka kalenterissa vai kuulutko siihen kastiin, joka on jo aloittanut jouluun katsomisen?

Hauskoja mixed media hetkiä toivotellen, Laura S. Nähdään ryhmän puolella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *