Elokuun lopussa suuntasin kulkuni töiden jälkeen kotimatkan sijaan kohti BUD Helsinkiä. BUD Helsinki on kukkakauppa, baari ja luova tila Uudenmaankadulla, sekä myös taidegalleria. En kuitenkaan poikennut tänne vain ihastelemaan taidetta ja kukkia, vaikka niistäkin sain illan aikana nauttia. Tiedossa oli nimittäin ihanaakin ihanampi tilaisuus, uuden kalligrafiaverkkokaupan launch party!

Ainoan Ainon ja Kalligrafiastudion Ainin yhteistyö – Ainoa loves Kalligrafiastudio – lähti liikkeelle, kun Ainin inbox täyttyi jatkuvasti kyselyistä, mistä kalligrafiaan sopivia tuotteita voisi ostaa itselleen. Välineet kuitenkin tuppasivat usein loppumaan kesken vinkatuista liikkeistä, eikä varsinkaan kotimaisia kalligrafian nettikauppoja pahemmin ollut. Aini lähtikin omassa Instagram-tarinassaan kyselemään, olisiko jollain halukkuutta lähteä tämän saralta kehittelemään yhdessä nettikauppaa.

Aino valikoitui nopeasti juuri täydelliseksi pariksi projektiin, olihan Ainoalla jo valmiiksi laadukkaat ja toimivat sivut ja verkkokauppa. Sekä Ainolle että Ainille tuotteiden laatu on erittäin iso peruspilari. Vaikka kaikessa niin kalligrafian kuin askartelunkin maailmassa iskee nopeasti välineurheilun mania, oli verkkokaupan pääidea tuoda helposti saataville tarvikkeita, joilla pärjää niin kokenut konkari kuin aloittelijakin.

Valikoimasta löytyykin siis ”vain” kaksi 2-in-1 vartta, neljä erilaista hiusterää ja Winsor & Newtonin kalligrafiamuste leveäsuisen lisäpurkin kera. Pitkäaikaisen kalligrafin Ainin hyväksi todettuja ja rakkaudella valittuja laadukkaita ja kauniita välineitä. Ja näistä huokuu nimenomaan vähemmän on enemmän mentaliteetti. Luonnollisesti verkkokaupasta löytyy myös yhdessä suunniteltu ja täysin Suomessa valmistettu Modernin kalligrafian harjoituskirja, jonka paperi oli laadultaan aivan ihanaa ja tietenkin juuri kalligrafiamusteille ja terälle sopivaa. Kuten verkkokaupan sivustokin toivottaa: Tervetuloa kauniiden kirjainten, paperin rapinan ja luovuuden äärelle! Tästä en voisi olla enempää samaa mieltä.

Tilaisuudessa itsessään oli ihanan lämmin tunnelma ja Ainon ja Ainin yhteinen innostuneisuus ja intohimo tätä projektia kohtaan oli käsinkosketeltavaa. Seuranani oli ylläpidosta mukana myös Mira puolisoineen. Saimme alkuun nauttia Ainon ja Ainin puheesta alkumaljan parissa ja tarjolla oli ihanan herkullista pientä purtavaa. Ja mikä parasta, tilaisuuden aamuna avattu verkkokauppa oli jo heti päässyt tositoimiin ja saimme samalla juhlistaa hyvin alkanutta launchia.

Tilan keskellä olevassa pöydässä oli tarjolla harjoitussivuja, erilaisia teriä ja varsia, jotta pääsimme kokeilemaan kalligrafiaa ihanan Ainin ohjeistamana. Samalla saimme pienen maistiaisen verkkokaupastakin löytyvistä tuotteista. Oli ihana päästä kurkkaamaan varsinkin kalligrafiaoppaan sisälle ja hypistellä sen sivuja.

Oma kalligrafiataipaleeni on alkanut jo useampi vuosi takaperin, mutta on ollut pitkällä tauolla muuton ja pikkulapsiarjen seurauksena. Sen takia oli jännittävää, mutta todella ihanaa saada pitkän tauon jälkeen hiusterä ja mustepullo eteeni. Toki heti sai huomata, kuinka ruosteessa sitä olikaan, vaikka sivellintussilla onkin tullut tekstailtua. Harjoituksen puutetta on kuitenkin helppo lähteä tästä inspiroituneena korjaamaan tulevaisuudessa.

Kalligrafiapöydän ympärillä kävi koko tilaisuuden ajan ihastuttava kuhina osallistujien istuessa kirjoittamassa. Valittavana oli paljon erilaisia harjoituspapereita niin kirjaimista sanoihin kuin ihan vain viivoitettujakin sivuja. Muiden työskentelyä oli myös antoisaa katsella, sillä mukana oli myös kokeneempia kalligrafeja. Aika hurahti valtavan nopeasti ja tilaisuus oli ihana ja kaivattu tauko keskelle kiireistä arkea. Omaa aikaa loistavassa seurassa.

Luonnollisesti valikoiman tuotteista oli kerätty tilaisuuteen myyntiin osa, jotta oli mahdollista samalla tehdä kirjaimista innostuneena ostoksia. Aloittelijaystävällinen setti lähtikin Miran ja tämän puolison matkaan, itse nappasin pelkästään harjoituskirjan, sillä musteita, teriä sekä varsia löytyy jo omasta takaa (vaikka hieman upea ruusukultainen olkavarsi kiinnostelikin).

Meille osallistujille oli myös valmisteltu pienet goodie bagit, jotka eivät olisi voineet olla enempää tekijöidensä näköisiä. Jo pelkästään käsinkirjoitettu nimilappunen ja kaunis prässätty kukka kertovat siitä omistautumisesta, joka näkyy myös verkkokaupan puolella. Pussukasta löytyi Ainoan ihania postikortteja, jotka pääsevät varmasti työtilani seinälle roikkumaan.

Kiitos vielä kerran Aino ja Aini, kun sain tulla nauttimaan ihanasta illasta ja kauniista kirjaimista teidän kanssanne. Ja koko Kalenterimanian ylläpidon puolesta sydämelliset onnittelut verkkokaupan johdosta. – Laura S.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *