Nimi, Ikä, Sijainti
Heippa kaikille! Olen Mirva Laitinen, 47-vuotias kalenterimaanikko Akaasta.

Miten löysit Kalenterimanian?
Kalenterimania-ryhmään olen liittynyt huhtikuussa 2019. Silloin luin jostain bujoilusta ja kiinnostuin. Etsin bujoiluaiheisia juttuja ja linkkejä netistä. Vastaan tuli myös termit kalenterituunailu, kalenterin koristelu jne. Ja tuli myös vastaan Facebookin Kalenterimania-ryhmä. Tajusin oitis, etten olisikaan kiinnostunut bujoilusta vaan enemmänkin kalenterin tuunailusta. Ryhmään liityttyäni asia varmistui.

Kolme tarviketta, joita ilman et tule toimeen kalenteria tuunatessa?
Kalenterituunailussa 3 tärkeintä tavaraa minulla ovat kynät, sakset ja 2-puolinen teippi / liimapuikko. Aasinsiltana tästä siihen, että käytän sekä washiteippejä että myös tarroja. Myös valmiita leikekuvia käytän sivuilla. Washeilla koristelen sivujen / päiväboxien laatikot ja tarroilla / leikekuvilla sitten muu koristelu.

Lempikynäsi?
Lempikynäni kalenterikäytössä ovat ehdottomasti Staedtlerin Triplus Finelinerit. Värejä on paljon ja käteen istuvuus / kirjoitettavuus itselle hyvät. 

Lempiwashiteippisi?
Washiteipeistä en pysty lempparia sanomaan, koska se vaihtelee ajan / fiiliksen mukaan. Mutta värikkäitä ne yleensä ovat!

Mikä oli ensimmäinen kalenteri, jota muistat tuunanneesi?
Kun mennään historiassa taaksepäin niin eka kalenteri, jota jollain tavalla tuunailin, oli Teinari. Sitä koristeltiin tarroilla, karkkipapereilla ja lehdistä leikatuilla kuvilla. Klemmareita muistan siinä käyttäneeni paljon. Tämän ’aikuisiän kalenterituunailun’ aloitin Carpe Diemin 6-renkaisella plannerilla. Siinä oli päivät vaakasuuntaan ja melko pieni tila / päivä. Sen jälkeen vaihdoin pystypäiviin ja tilavampaan koristeluun

Pidätkö samoista väreistä, teemoista ja elementeistä muutenkin elämässä kuin mistä kalenterituunauksessa tykkäät?
Värit, teemat ja elementit mitä kalentereissa käytän ovat pitkälti samoja mistä tykkään elämässä muutenkin, esim. värikkyys, luonto ja kaikenlainen söpöily.

Teetkö kalenterimerkinnät etukäteen vai jälkikäteen?
Kalenteria täyttelen aina viikosta – muutamaan viikkoon etukäteen. Harvoin käyn jälkikäteen niihin kirjoittelemassa mitään, koska eivät ole kuitenkaan päiväkirjana.

Kalenterirauhani näyttäisi…
Kalenterirauha näyttäisi tällä hetkellä olevan jonkinlaisessa murrosvaiheessa 😀

Unelmakalenterini olisi…
Olen joskus taannoin ryhmässäkin julkaissut, että minun THE kalenteri on Mambin Happy Planner Classic. No, täksi vuodeksi suunnittelin ja tilasin Personal Plannerin. Se on ihan ok, mutta jostain syystä on aika paljon jäänyt täyttämättömiä viikkoja… Keväällä ostin erään askartelutapahtuman yhteydessä kirppikseltä Ajaston Project 365-kannet vuodelta 2021. Muistan silloin jo vuonna -21 ihailleeni noita kansia. Ostin, kun halvalla sai.

Nyt sitten pähkäilen, että tilaanko tähän Projectiin ensi vuoden sisällön vai palaanko HP:riin. Jaa miksikö? Koska mä voin 😀

Kalenterirauha ja unelmakalenteri ovat siis edelleen etsinnässä. Jälleen. Mutta tästä ei ole itsellä mitään paniikkia. Onneksi.

Mikä on paras asia Kalenterimanian yhteisössä?
Sitten vielä muutama sananen teille lukijoille tästä Kalenterimania-yhteisöstä. Ryhmässä tsempataan, annetaan neuvoja ja vinkkejä, ketään ei lytätä, henki on mahtava! On tavattu omalla alueella asuvien ryhmäläisten kanssa ns. mini-miiteissä = uusia tuttavuuksia.

Silloinkin kun itsellä kalenterituunailu on hiljaisempaa, ns. taka-alalla, seuraan kyllä FB-ryhmää, ihaillen muiden tekemisiä ja ideoita keräten.

Terveiset muille harrastajille
Haluan toivottaa kaikille kalenterimaanikoille ihania loppukesän ja alkusyksyn päiviä sekä intoa kaikenlaiseen tuunailuun ja askarteluun <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *