Postauksessa näkyvä kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Tällä kertaa torstaihaasteen aiheena oli inspiroitua toisesta ylläpitäjästä. Minun kohdallani arpaonni osui ihanaan Aliisaan, joka voisi itsessään jo löytyä mielestäni sanakirjasta sanan inspiraatio kohdalta. Kun ajattelen Aliisaa, mieleeni tulee välittömästi muutama asia. Ajattelen Ajaston kalentereita, luontoa ja loputonta luovuutta. Näistä elementeistä päätin siis lähteä liikkeelle.

Toteutin tämän haasteen Feel Good -lukuvuosikalenteriin. Se tuntui luontevalta, koska tiedän Aliisan kokeilleen ennakkoluulottomasti erilaisia Ajaston kalentereita ja pitäneen niistä. Toinen selkeä tähän harrastukseen liittyvä asia, jonka yhdistän Aliisaan, on art journal. Art Journalin tekeminen ei kuitenkaan itselleni tuntunut niin luontevalta, että olisin siihen nyt uskaltanut lähteä. Päätin tuoda tätä aspektia mukaan toisella tavalla eli yhdistelemällä erilaisia välineitä ja tekotapoja tämän kalenteriaukeaman tekoon.

Aliisa on minun silmissäni sellainen taiteellinen, luonnon keskellä asuva keijukainen, joka näkee aina jotain kaunista kaikkialla. Tämän ajatuksen siivittämänä lähdin toteuttamaan aukeamaa. Koska halusin käyttää sen tekoon erilaisia välineitä, aloitin guassiväreillä. Sekoitin maaleilla kauniin vaaleahkon vihreän sävyn ja roiskin maalia ympäri aukeamaa. Vihreää siksi, että halusin luontoteeman olevan vahvasti läsnä. Maaliroiskeet toivat myös itselleni mieleen Aliisasta huokuvan välittömyyden ja vapauden tunteen.

Jokainen, joka on Aliisan omia kalenteriaukeamia viime aikoina nähnyt, on nähnyt niissä myös washiteippiä. Senpä takia olikin luontevaa tarttua seuraavaksi pariin erilaiseen teippiin. Halusin teippivalinnoillani ilmentää sekä jo mainittua luontoa että Aliisasta huokuvaa rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Sen takia valitsin neutraalin sävyisen ruutukuvioisen ja sen kaveriksi luonnonkasviaiheisen washin.

Tätä haastetta ideoidessani muistin yhtäkkiä omistavani yhden keijuaiheisen leimasimen. Ajatus tuli minulle mieleen täysin tyhjästä ja koska en ole pitkään aikaan leimaillut yhtään mitään, en edes tiennyt mistä löytäisin kyseisen leimasimen. Olin kuitenkin jo päättänyt, että minun täytyy saada se osaksi tätä haastetoteutusta, joten käytin hyvän tovin sitä etsiessäni. Onneksi se lopulta löytyi. Keijukainen tosiaan kuvastaa minulle Aliisaa ja se oli tärkeä osa tätä aukeamaa. Samalla sain taas yhden materiaalin/tekotavan lisää tähän toteutukseen.

Keijujen jälkeen aukeama alkoi jo olla aika lailla sitä mitä toivoinkin, mutta jotain vielä puuttui. Niinpä jatkoin varastojeni penkomista ja törmäsin lintu- ja syysteemaisiin irtotarroihin. Laitoin aukeamalle pari lintua ja pari sientä sekä pienen pupun luodakseni eheämmän metsämaiseman.

Lopputulos kuvastaa sitä, millaisena näen Aliisan: keijukaismetsässä asustelevana rauhallisena ja uteliaana luonnonlapsena, jolla on herkkä ja luova taiteilijan sielu ja mielenmaisema. Kunpa vain osan siitä luovuudesta ja taiteellisuudesta voisi purkittaa ja jakaa meille muille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *