Kaupallinen yhteistyö Ajasto.

Kalenterimanian ylläpidolle on tipahdellut Ajastolta ensin lukuvuosikalentereita ja nyt 2025 vuosikalentereita. Itselleni saapui Ajaston Color A5-kokoisena ja värinä sininen. Siitä löytyy avauslive Kalenterimanian Facebook-ryhmästä.

Color A5:n mittoina on 148 x 210 mm. Kalenteri on sidottu ja FSC®-sertifioitu tuote. Sininen väri kulkee läpi kalenterin sinisen eri sävyissä, joka luo rauhallisen yhtenäisen kokonaisuuden. Kansi ja kansipaperit ovat syvän tumman siniset. Pahvikansi on jämäkkä, mutta taipuisa ja kannen tekstuuri on mukava, pysyy hyvin kädessä, eikä ole liukas. Kansi pysyy kiinni kuminauhalla ja takakannessa on kynälenkki (siis kynälenkki on pakollinen). Sivujen välissä seikkailee myös sivunmerkkinauha. Kaikki kolme ovat väriltään kirkkaan vaaleansiniset ja siksi erottuvat kivasti kansien tummasta sävystä.

Kalenteri alkaa perinteisesti ”kenen kalenteri” sivulla, jota seuraa vuosisuunnitelma 2025 kolmella aukeamalla. Kalenteriosuus alkaa 2024 viikosta 51, eli joulukuun 16. Perustekstitys on mustalla ja pyhäpäivät sekä korostukset sinisellä. Jokaisella päivällä on oma pystysarake ja kellonajat 6-23. Pidän siitä, että kellonajat ovat vain sivun ensimmäisillä päivillä, eli maanantaina ja perjantaina. Näin aukeama on rauhallisempi, kun numerot eivät täytä jokaista päivää. Sarakkeen alla on tyhjää tilaa kellonaikojen jälkeen ja kolme ”to do” -kohtaa joka päivälle. To do/seurantakohdat täyttyvät itselläni varmasti merkinnöistä: lääkkeet ja lukeminen, jotka voin rastittaa päivän päätteeksi. Sunnuntain vierellä oikealla on tyhjä sininen pystysarake (tai marginaali) juokseville muistiinpanoille. Päiville on myös merkattu nimipäivät (suomalaiset ja suomenruotsalaiset), pyhäpäivät ja kuunvaiheet.

Avauslivessä tein kynätestin ja ainakin Muji ja Micronit eivät kuultaneet sivuilta läpi.

Ensimmäinen kuukausiaukeama on tammikuulle. Tykkään tämän kalenterin selkeydestä. Vasemmalla on viivattua muistiinpanotilaa ja muun aukeaman täyttää kuukausiruudukko. Ruudukkoihin on merkattu päivämäärien lisäksi liputuspäivät. Itse tykkään merkata kuukausiaukeamille synttärit ja lasten turnaukset. Viikkosivuille vasta kaikki treeniajat ja muut yksittäiset menot.

Kalenteriosuus loppuu vuodenvaihteeseen 2025-2026 viikolle 1, jota seuraa vuosisuunnitelma 2026 kolmella aukeamalla. Lopussa on liputuspäivät ja nimipäivät listattuna, sekä useampi muistiinpanosivu. Aivan viimeisenä takakannesta löytyy tasku kaikille mukana kulkeville lippulappusille tai tuunausmateriaaleille. Kaiken kaikkiaan kalenteri on siistin rauhallinen sinisen teemansa kanssa, jonka uskon myös puhuttelevan monia. Viimeiseksi mietinnäksi jää, laitanko tarran kanteen ja jos, niin kumman?

Kiitos Ajastolle yhteistyölle!
-Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *