Kalenteri saatu yhteistyönä Ajastolta. Legami-kynät ostettu Suomalaisesta kirjakaupasta.

Heippa kaikille. Sain taannoin Ajastolta yhteistyönä Maker 24-25 lukuvuosikalenterin. Kalenteri alkaa elokuusta, eli nyt, joten aika ottaa kalenteri käyttöön. Esittelypostaukseni kalenterista näet täältä.

Kalenterista tulee perheemme yhteinen kalenteri ja näin ollen lapsetkin saavat hyvän opin miten kalenteria käytetään ja miten se on oiva työkalu perhearkea halittaessa kaiken aikatauluttamisessa. Harrastuksia on moneen lähtöön ja vallitsevin on kahden lapsen jalkapallotreenit peleineen ja turnauksineen. Onneksi äidiltä (minulta) löytyy jalkapallo-leima, jonka kanssa saadaan jalkapallo jokaiselle päivälle ja Legamin poispyyhittävillä kynillä kirjataan peliajat leimakuvan viereen. Värikoodina tyttärellä on pinkki ja pojalla turkoosi kynä. Harrastukset kirjataan viikkoaukeamalle jokaisen päivän viivatuille kohdille heti päivämäärän alle.

Viivaston vieressä on niin sanottu hyvinvointi laatikko. Laatikon alareunassa olevasta trackeristä voi seurata esimerkiksi päivän fiilistä ja ajattelinkin, että päivän päätteeksi voisi aina lapsilta kysyä mikä fiilis jäi päivästä. Sen mukaan ruksitaan hymyilevä tai surullinen naama ruudukosta. Laatikon yläreunaan kirjaan perheen muut menot, kuten kaverisynttärit, mökkireissut ja muut tapahtumat. Näin ne eivät huku harrastuksien kanssa riveillä, vaan saadaan jokainen asia näkyviin!

Koristelun puolesta ajattelin muuten pysyä hyvin yksinkertaisessa, etteivät koristeet vie huomiota itse muistettavista asioista. Harrastusta ja tekemistä kuvaavat ikoni-leimat ovat hyviä nostamaan asioita ja värikoodaus auttaa kertomaan kenellä on menoa. Kalenterissa on kuitenkin väriä jo valmiiksi, niin aukeamat eivät jää kokonaan valkoisiksi. Kalenterin takana löytyvistä tarroista lapset saavat katsoa sopivat tarrat menojen mukaan.

Kuukausien välissä oleville to do -listoille merkitään läheisten syntymäpäivät ja kuukausiaukeamille isoimmat tapahtumat. Kalenterin takana oleville lukujärjestyksille saa kirjattua lasten lukkarit ja harrastusaikataulut. Toivottavasti jokainen perheessämme oppii hyödyntämään kalenteria. Laittelen kuvia matkan varrelta Kalenterimanian Facebook-ryhmään valokuva-albumiin. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
– Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *