Ylläpidon torstain haastesarja alkaa olla loppusuoralla ja ollaankin päästy tutustumaan mukavasti koko joukon kalenterien ominaispiirteisiin. Jostain syystä minun oli hankala lähteä pohtimaan tätä haastetta ja niitä asioita, jotka kertovat kalenterin kuuluvan juuri minulle. Omasta mielestäni oma tyylini tehdä ei ole mitenkään poikkeuksellinen, vaikka olenkin Instagramissa saanutkin kuulla, että aukeamani ovat tunnistettavasti minun. Sitä varmaan sokeutuu omalle tekemiselleen?

Toki tylsänä tunnusmerkkinä kalenterissani on varmasti layout: pystypäivät ovat minun juttuni. Vaikka kuinka olen kokeillut vaakapäivällisiä kalentereita, en vain osaa hahmottaa siitä asioita ja asioiden merkkaaminen – koristelusta puhumattakaan – tuntuu todella haastavalta. Bujoillessa vaakapäiviä tuli jopa satunnaisesti käytettyä, mutta valmiskalentereissa pystypäivät ovat THE juttu.

Sama koristelutapa tuntuu seuraavan minua kalenterista toiseen nyt, kun olen käyttänyt valmiskalentereita vuodesta 2022 asti. Sitä ennen bujoaukeamani vaihtelivat paljon, mutta niissäkin oli nähtävissä paljon samaa mm. sivellintekstauksen myötä ja tarrojen olematon käyttö. Palatakseni kuitenkin tähän hetkeen: omien viikkoaukeamieni kulmakivenä on selkeästi tällä hetkellä washiteippien käyttö alareunassa. Hieman kalenterista riippuen washit ovat löytäneet tiensä myös yläreunaan.

Runsas tarrojen käyttö onkin nykyään myös iso juttu ja yhdessä vaiheessa yritin käyttää yhden tarra-arkin per viikkoaukeama, koska tarravarastoni ovat aivan luvattoman suuret. Kalenterikoon kuitenkin pienentyessä B6:sta A6:een, kokonaisen arkin upottaminen aukeamalle on ollut selkeästi haasteellisempaa. Samaten ero Sterling Inkin ja Take a Noten kanssa on esimerkiksi huomattava, kun toinen toimi tänä vuonna koristelukalenterina ja toinen funktionaalisempana arjenhallinnan välineenä (jota ei ollut tarkoitus alkuun edes koristella).

Mitään yhtenäistä genreä koristeluissani ei kuitenkaan ole nähtävissä. Rakastan tehdä sekä maanläheisillä väreillä ja kasveilla aukeamia että yhtä lailla pastellisilla sävyillä ja kawaii-henkisillä tarroilla aukeamiani. Tärkeintä on kuitenkin löytää teippien ja tarrojen välille jonkinlainen harmonia. Ja tärkeintä unohtamatta, todella usealta aukeamalta löydät mitä todennäköisimmin ruutuwashia.

Millaisia päivästä, viikosta tai kuukaudesta toiseen toistuvia juttuja sun kalenterista löytyy? Tule kertomaan ryhmässä meille lisää. – Laura S.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *