Kalenteri saatu kaupallisessa yhteistyössä Ajaston kanssa.

Uudessa torstaihaaste-postaussarjassa inspiroidutaan tällä kertaa toisesta ylläpitäjästä ja minun arpaonneni osui rakkaaseen ystävääni Terhiin.

Terhistä minulle tulee ensimmäisenä mieleen lempeys, lämpö ja valtavan suuri sydän. Terhi on ystävänä välittävä ja hän sanoittaa kauniisti suuria tunteita. Häneltä saamissani kirjeissä ja postikorteissa hän saa lukijan tuntemaan itsensä pidetyksi. Vaalin jokaista kaunista sanaa kantaen niitä sydämessäni. Kiitos niistä.

Kun mietin Terhiä mieleeni, tulee vaaleansiniset lemmikit, Conversen tennarit sekä muumeista tutut Tiuhti ja Viuhti. Olemme molemmat syntyneet kesäkuussa ja näin ollen horoskoopiltamme kaksosia.

Heti parien arvonnan jälkeen jo tiesin, että haluan Terhistä inspiraationsa saaneessa työssä tuoda jollain tavalla esiin Tiuhtin ja Viuhtin joiksi hänen kaksoistyttöjään kutsutaan. Pyysinkin puolisoani tulostamaan minulle kuvan muumien otuskaksikosta, koska omiin piirustustaitoihin en luottanut niin paljoa. Pohtiessani miten toteutan työn muistin, että 9.8. Tove Janssonin syntymäpäivänä vietettiin Muumin päivää. Niinpä päädyin nappaamaan mukaani Ajastolta saamani Color A6 -lukuvuosikalenterin, pari tarra-arkkia ja muumien Taikurinhattu kirjan inspiraation tueksi ja lähdin ulos tuunaamaan.

Istuessasi takapihan kivillä lempeässä iltapäivän auringonpaisteessa annoin vain tunteen viedä aukeamaa koristellessani. Muumihahmojen lisäksi aukeamalle päätyivät siniset kukkatarrat lemmikkejä muistuttamaan, keltaiset tennarit ja hiiri, kukkaa tuoksuttamassa. Hiiren ilmeestä mieleen tulee lempeys, pehmeys ja lämpökin, joilla kaikilla Terhiä kuvaisin. Tuliko siitä näköinen, ehkä – en tiedä. Ainakin se on rakkaudella tehty.

Halauksin, Janita V.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *