Mikä sen parempaa kuin kesä ja kukkaset. No se, että niiden kanssa voi myös vähän leikkiä ja tuunailla kalenteria. Samalla voi purkaa vähän aggressioita vasaroimalla, heh. Oikeasti varovasti ja tarkkana, että on kaikki sormet tallella. Tarvitset siis tämän keskiviikon askarteluihin paperia (pinnan jolle kukkien värit siirretään), vasaran (itse käytin kumivasaraa), alustan ja tietenkin niitä kukkia kaikissa ihanissa väreissä.

Odotin postauksen kanssa kesäkukkien ostosreissuani, että saisin mahdollisimman monta ihanaa kukkaa mukaan kokeiluun. Toki tämä onnistuu talvellakin leikkokukkien kanssa, mutta onhan se nyt mukavampi hakea kukat lenkkireissulla niityltä tai omalta takapihalta. Askarteluun voi käyttää pelkät kukinnot tai koko kukan varsineen päivineen.

Asettelujärjestys:
– ensin alusta
– kalenterin irtosivu tai kuvioitava paperi (itsellä tavan tulostuspaperi)
– kukat sen päälle varsi ylöspäin, kukinto alaspäin
– suojapaperi tai leivinpaperi
Sitten vasaroidaan kevyesti kukkien päältä.

Askartelupöytäni on lasipintainen, joten siirryin keittiöön vasaroimaan. Aloitin itsevarmana, koska olin nähnyt netissä ihania tuotoksia muilta. Aloitin muurikelloista ja mitä? Ei sen ihmeellisempää jälkeä. Seuraavaksi petuniat. Väri irtosi paremmin, mutta jälki ei ole kauhean tarkka, yksi kolmesta onnistui jotenkin. Tähtisilmän kanssa terälehdet erottuivat paremmin ja vihreästä keskiöstäkin tarttui jotain paperiin. Asteriks ja neilikka olivat pettymys muurikellon tapaan. Orvokit sen sijaan onnistuivat jo aika hyvin ja aurinkoliisa oli värikylläisyydessään voittaja. Siksi siitä ei myöskään tullut kovin tarkka, mutta väri teki hauskat roiskeet paperille.

Summa summaarum, orvokit olivat parhaimmistoa ja heidät aion leikata kuivuttuaan irti paperista ja käyttää leikekuvina kalenterissa. Seuraavaksi meinaan kerätä lisää kukkia ja laittaa paperien väliin kuivumaan painon alle ja käyttää niitä tarrojen tekemiseen myöhemmin. Tässä luonnonkukkatarroihin Laura S. tekemä ohje.

Kukkia voi monipuolisesti käyttää niin kalenterissa, kuin muissakin askarteluissa, kuten art journalissa. Toivottavasti teillä on parempi vasarointionni, koska tiedän, että näistä saa oikeanlaisilla kukkalajikkeilla tosi upeita! Voi myös olla, etten vasaroinut tarpeeksi kovaa lasten jo ollessa nukkumassa. Kokeilen kyllä uudelleen, harmi vain, että orvokkien sesonkiaika on jo ohi.
– Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *