Kalenteri saatu yhteistyössä Ajaston kanssa.
Ecoline tussit ja Legamin kynät ostettu Suomalainen kirjakauppa.

Ajaston yhteistyöt pyörivät jälleen iloksemme Kalenterimanian ylläpidon hyppysissä ja minulle saapui lukuvuosikalenteri Maker 24-25. Lila väritys on ehdottomasti mieleeni, koska onhan se lempivärini. Kalenteri on sinällään tuttu vuosikalenteri sisaruksensa Maker mini toimesta, vaikka eroavaisuuksia löytyykin on muotokieli ja fontit samaa tyyliä. Paksut kartonkikannet taskuilla edessä ja takaa auttavat säilyttämään kalenterin mukana tärkeitä papereita tai muutamia tarra-arkkeja ja washisampleja. Kannen kuminauhakiinnitys takaa, että taskujen aarteet pysyvät matkassa mukana.

Aloitussivun jälkeen kalenteri alkaa 2024 vuosinäkymällä ja alhaalla kulkee vuoden juhlapyhät listattuna. Kuukausiotsikot ja pyhäpäivät ovat kirjattu lilan värisiksi ja viikot turkoosilla. Erottuvat kivasti muuten mustasta tekstistä. Viereisellä sivulla on to do-lista, johon voi kirjata vaikka vuoden tärkeitä juttuja. Siinä viivasto on tehty pisteillä ja väriksi on valittu keltainen. Seuraavat kaksi aukeamaa on vuosinäkymä 2024 ja 2025 isommalla näkymällä, johon mahtuu pieni päiväkohtainen merkintä.

Vuosinäkymien jälkeen alkaa varsinainen kalenterin juoksu. Jokaisen kuukauden välissä on muistiinpanosivu ja to do-lista. Huomasin, että muistiinpanosivujen määrä vaihtelee yhdestä kolmeen sivuun. To do-listalle kirjoitin ensimmäisenä ylös kuukauden tulevat syntymäpäivät ja muistutukset. Seuraavalla sivulla on kuukausinäkymä, sama väritys jatkuu. Kuukausiaukeaman vasemmassa reunassa kulkee pieni pisteviivattu muistiinpano marginaali ja päiville on merkattu liputuspäivät.

Kalenterin kansi mainostaa ”uusi viikkonäkymä” -tarralla ja viikonpäivien oikeassa reunassa onkin nyt ”hyvinvointilaatikot” päivittäisiä seurantoja varten. Jokainen voi halutessaan otsikoida itse seurattavan asian tai käyttää laatikkoa muistiinpanotilana ja ruksia emojeista päivän fiiliksen hymystä hämmennykseen. Päiville on merkattu nimipäivät, liputuspäivät ja kuun vaiheet. Viikkosivut on edelleen otsikoitu ISOLLA viikko sekä numero ja se on mielestäni hiukan tilan hukkakäyttöä. Kalenterin sivut ovat mukavan paksut ja valkoiset, eikä niistä juuri kuulla läpi omat kynäni.

Kalenterin viimeisiltä sivuilta löytyy kolme sivua tarroja: emojit, viivattuja bokseja sekä huomio sanoja, kuten ”tsemppiä, juhlat, loma, hyvä!, huom…” Olisin ollut mukavaa, jos myös tarrat olisivat valkoisella pohjalla, koska nyt ne näyttävät kellertävän sävynsä vuoksi vähän likasilta kalenterin valkoista paperia vasten. Tarrojen kanssa kalenterin takaa löytyy myös useampi lukujärjestys sekä nimi- ja liputuspäivät.

Tein kalenterin saapuessa avausliven Kalenterimanian Facebook-ryhmään. Sieltä näet myös kynätestin, jonka tein kalenterin takasivulle. Ylhäällä postauksen otsikon alla pääset ”kalenteri”-linkistä Ajaston tuotesivulle lukemaan viralliset speksit kalenterista. Kiitos Ajastolle yhteistyöstä – Tia

1 Comment on Esittelyssä – Maker 2024-2025 (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *