Kuukausi: syyskuu 2021

Kalenterimafian ystäväkirja – Piia

Nimi, ikä, paikkakunta

Olen Piia, nelikymppinen kalenterimaanikko Keski-Suomesta.

Kauanko olet ollut Kalenterimaniassa?

Liityin Kalenterimanian ryhmään toukokuussa 2016 ja ylläpitoon liityin saman vuoden marraskuussa, eli 5 vuotta on tullut ryhmässä vaikutettua.

Oletko ollut Kalenterimanian miitissä tai haluatko joskus osallistua?

Olen ollut monissakin miiteissä mukana ja aion osallistua niihin myös tulevaisuudessa. Alla oleva kuva on ihana muisto PlannerCon Europe miitistä, jonne ryhmä meitä kalenterimanialaisia osallistui. Kuvassa ovat mukana Kevin ja Amber Crowell Carpe Diemiltä.

Mikä oli sun eka kalenteri?

Ensimmäinen kalenterini oli Teinari, jota tuli koristeltua muun muassa lehdistä leikatuilla kuvilla. Teinaria kuljetettiin aina farkkujen taskussa mukana, sillä sen kansien sisään oli kirjoitettu kaikki salaisuudet, eikä se siitä syystä saanut päätyä vääriin käsiin.

Millainen on sun unelmien kalenteri?

Unelmakalenterini on Ajaston personal-kokoinen Timex-rengasplanneri, jossa olisi Hobonichi Weeksin tyyliset insertit. Kannet minulta jo löytyvät, mutta sisältö vielä puuttuu.

Kolme lempparitarviketta, joita ilman et tule toimeen?

Kynä, tarrat ja washit

Team vaakapäivät vai pystypäivät?

Nykyään ehdottomasti Team vaakapäivät

Paras muistosi Kalenterimaniaan liittyen?

Kaikki miitit yleisesti ja se yhteenkuuluvuuden tunne, joka niissä on ollut. Mutta erityisesti mieleen on jäänyt ensimmäinen miitti, jossa tapasin muun muassa Kalenterimanian perustajan Miran livenä ensimmäistä kertaa.

Onko joku kalenterimanialainen jäänyt sulle erityisesti mieleen?

Monikin kalenterimanialainen on jäänyt erityisesti mieleen, mutta aivan erityisesti Armi, Jenessa ja Mira, jotka ottivat minut avosylin vastaan ryhmäänsä ja joista on tullut todellisia ystäviä.

Onko sulla lemppari kivijalkaliikettä tai missä kivijalkaliikkeessä haluaisit päästä käymään?

Vielä en ole päässyt Klemmarikellariin käymään, mutta jonain päivänä aion senkin haaveen toteuttaa.

Oletko joskus suunnitellut retkeä sen perusteella, että pääset johonkin kauppaan?

No tuota… kieltämättä kyllä joskus on kartta ollut väärinpäin käsissä sillä seurauksella, että olen löytänyt itseni jonkin kaupan edestä. Ihan vahingossa tietenkin!

Tuunaatko mökillä tai muuten lomaillessa?

Tuunaan ihan missä ja milloin tahansa, kun inspiraatio iskee.

Terveiset muille maanikoille

Ihanaa, että juuri sinä olet löytänyt mukaan Kalenterimanian Facebook -ryhmään!

Self love -aukeama bullet journaliin

Postauksessa näkyvät Pigman Micron-kynät on ostettu kaupallisessa yhteistyössä Teippitarhan kanssa.

Ihanaa keskiviikkoa jokaiselle! Tiedätte ehkä sanonnan ”kohtele itseäsi kuin parasta ystävääsi?” Liian usein, ainakin omalla kohdallani, oma itseni unohtuu kaiken muun alle ja lopulta huomaan, että olisi pitänyt levätä tai tehdä joitain asioita toisin, jotta jaksaisin paremmin. Tätä sanomaa kunnioittaen, tehdään itserakkausaukeama, jonka on tarkoitus olla voimaannuttava sekä helposti löydettävissä synkän hetken yllättäessä. Idea tähän löytyy täältä, mutta tehdään se itselle luonnollisella tavalla ja kunnioittaen alkuperäistä inspiraation lähdettä.

Aloitin valitsemalla bullet journalistani aukeaman, jotta löytäisin tämän sen hankalan tilanteen ja tsemppauksen tarpeen yllättäessä. Hahmottelin otsikkoa ja tarkentavia alaotsikoita ensin lyijykynällä, jonka jälkeen aloin listata sivuun hyviä asioita minussa. Niitä löytyikin melkein 30, vaikka ajattelin sen olevan vaikein osuus.

Vahvistin otsikon käyttäen Pigman Micron-kyniä 01 ja 05 sekä Paper maten sinistä sävyä. Jäin pohtimaan tässä kohtaa toteutustapaa ja sitä, miten sanat sijoittelisin aukeamalle. Silmiini osui ihana sininen sydän tarra, joten sydämiä aukeamalle oli saatava keinolla millä hyvänsä. Myös tekstitarra ”love” pääsi aukeamalle.

Ensin hahmottelin lyijykynällä alkuperäisestä innostuneena sydämiä, mutta päädyinkin kirjoittamaan sanat sekaisin otsikon alle. Kirjoitin sanat suoraan käyttäen Micron 01 -kynää ja leikkien erilaisten fonttien kanssa.

Sanat kirjoitettuani pyyhin loput lyijykynän jäljet ja liimasin tarroja koristeeksi. Viimeiseksi lisäsin vielä tärkeän asian oikean sivun alareunaan. Minä muistuttaa siellä siitä, että lopulta elämän tärkein henkilö olet sinä itse. Aukeamasta tuli mielestäni kaunis ja todella tärkeä.

Vinkkinä vielä. Aukeamaa toteuttaessasi kannattaa kuunnella erään kotimaisen artistin itserakkaudesta kertova kappale.

Rakkaudella, ja itserakkaudella, Terhi