Oma kalenteri-innostukseni alkoi alkuvuodesta 2017, kun vihdoin muutaman kuukauden Kalenterimanian ryhmän seuraamisen jälkeen uskaltauduin investoimaan omaan harrastekalenteriin. Ensimmäiseni oli Mambin Happy Planner classic-koossa. Harjoittelin siihen villisti erilaisia koristelutyylejä ja tykästyin todella tähän helposti tuunattavaan kalenteripohjaan. Loppuvuodesta aloin pohtimaan uutta kalenteria ja luonnolliselta tuntui jatkaa samalla hyväksihavaitulla linjalla ja ostaa samanlainen myös vuodeksi 2018. Samanlainenhan se ei kuitenkaan ollut, sillä olin oppinut kalentereiden tuunaamisesta sen verran, että tein jo mieluiset kannet itse, koristelin välilehtiä mieluisammiksi ja vaihdoin kiekot kokonaan toisen värisiin. Tämän kalenterin parhaita puolia onkin sen helppo muokattavuus.

Niin henkilökohtaiset, kuin työkuviotkin ovat muuttuneet sen verran, ettei Happy Planner tuntunut enää sopivalta valinnalta tälle vuodelle. Niinpä aloin kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja omilla kriteereilläni ja kaikista hyvistä vaihtoehdoista minulle valikoitui Ajaston Project365. Miten nämä kaksi sitten eroaa toisistaan? Minäpä kerron.

Vertaillaan näitä kahta planneria hieman:

Happy Planner Classic

  • + Kirjoitusalaa on riittävästi vaikka näkymä on pysty
    + Muokattavuus niin kansien, välilehtien, kuin kiekkojenkin suhteen
    + Sivut saa nopeasti irti plannerista tuunauksen ajaksi
    + Paljon tuunattavaa pinta-alaa
    + Hyvälaatuinen paksu paperi
  • – Ilman omaa rei’itintä on hieman hankalaa tuunata kiekkojen puolella olevaa reunaa
    – Omien suojakansiensa kanssa todella iso ja omasta mielestäni epäsopusuhtainen
    – Kuukausinäkymässä viikko alkaa hassusti sunnuntaista
    – Viikonlopuissa on kummallinen pohjaväri, joka määrää joko viikon värimaailman tai sitten se on peitettävä
    – Viikkonumerointi puuttuu

Project 365

  • + Sopusuhtainen kooltaan
    + Kahden renkaan ansiosta helppo lisätä/tehdä itse lisäsivuja, nk. mappirei’itys
    + Hyvälaatuinen paksu paperi
    + Kansien väliin mahtuu muutakin kuin insertit
    + Suomenkielinen
    + Nimipäivät

    – Kiinnitysnauha/neppari tms. kiinnitysvärkki puuttuu
    – Kirjoitusalaa ei ole paljoa

Molempiin plannereihin kokeilin erilaisia kyniä ja testini mukaan minulta löytyvistä kynistä Pigma Micron, Pilot Frixion ja Tombow ovat parhaat tälle paperille, kun taas Pilot Parallel Pen ja Promarker näkyy jonkin verran läpi.

Oman vertailututkimukseni mukaan pidän tällä hetkellä itselleni paremmin sopivana Ajaston planneria, mutta varovaisesti mieleeni hiipii ajatus että ehkäpä kotiutan ensi vuodelle kalenterin jossa on vaakapäivät. Silti täytyy sanoa että molemmat ovat toimineet minulla aivan loistavasti tarkoituksessaan ja miinukset ovat laittaneet sopeutumaan tilanteeseen ja keksimään luovia ratkaisuja. En usko että löydän koskaan kalenteria joka olisi mielestäni täydellinen, en vaikka itse tekisin. Aina huomaa käytössä jotain pientä mikä voisi olla paremmin. Siihen nähden että ennen käytössä oli koulukalenteri, nämä harrastekalenterit ovat jo vähintäänkin pala taivasta.

Pari kertaa olen kuullut kavereiltani kuittailua paperikalenterin kantamisesta mukana kun puhelimessakin on kalenteri. Ilokseni voin kuitenkin todeta että nykyään muutamalla kommentoijalla on myös oma harrastekalenteri. Tarttukoon tämä kalenteriaskartelun riemu kaikkiin ympärillämme.

Lotta V

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *