Kuukausi: helmikuu 2017

DIY: Feikkiwashi

Olen todellinen washiaddikti. Olen monesti huokaillut kauniiden paperien kanssa, että voi kun tätä olisin jokin tapa käyttää kalenterissa. Tai mikä sen parempaa, voi kun se olisi teippiä.

Tein googletuksen ja katselin useita tutoriaaleja, joissa oli erilaisia ohjeita kuinka washia voi tehdä itse. Minusta tällä ohjeella sain aikaan kaikkein autenttisimman lopputuloksen. Pidemmittä puheitta, tarvikkeet:

  • Kaunista kuviopaperia tai pahvia.
  • Magic tape – teippiä tai muuta vastaavaa arkistointiteippiä
  • Sakset, tai vielä mieluummin paperileikkuri
  • Kaksipuoleista teippiä
  • Kulhollinen vettä

Oikeastaan mikä vain paperi käy. Ehkä ihan superpaksusta kartongista en lähtisi washia tekemään, kun sitten taas olen testannut että sanomalehtipaperikin toimii vallan mainiosti tässä. Scotchin magic tape on ainoa teippi joita olen testannut kun sen toimivaksi totesin. Leikkuri on pop, koska saat suoria ja tasapaksuja teippejä helpommin. Kaksipuoleisen teipin tulisi olla lähellä taikateipin leveyttä.

Tarvikkeet

Ensin leikkaat saksilla tai leikkurilla taikateipin levyisiä suikaleita, sen verran kun teippiä haluat. Oman teippini leveys on noin. 1,90 cm.

Suikaleet

Seuraavaksi tulee haastavin ja hermoja raastavin osuus. Taikateippi on todella sähköistä, joten se oikein vetää itseensä paperia. Sinun tulisi saada suikaleet teipattua siltä puolelta, jonka haluat lopullisessa washissa näkyvän. Kannattaa kerätä aimo kourallinen kärsivällisyyttä ja kokeilla miten teipin saa parhaiten suoraan, itsellä joka toinen tuppaa menemään vinoon. Paina kynnellä tai tylpällä työkalulla teippi tiivisti kiinni paperiin.

Teippaus

Ota kulho ja laita pätkät veteen lillumaan veteen 5-15 minuutiksi, riippuen paperin paksuudesta.

Kylpy

Kun paperit ovat lilluneet, nosta yksi kerrallaan ja sormin varovasti hiero paperin nurjaa puolta, kunnes paperin pinta rikkoutuu. Älä paina liian lujaa, ettei alin, eli kuviokerroskin lähde mukana. Toista kaikille pätkille.

Nyhtäminen

Tämän jälkeen anna teippien kuivua kunnolla, jonka jälkeen yksinkertaisesti teippaat kaksipuoleisen teipin suikaleen nurjalle puolelle ja TADAA, sinulla on omatekoista feikkiwashia!

Valmis!

Washi toimii näyttävästi, mutta sitä ei voi repiä, eikä sitä voi siirtää, sillä kaksipuoleinen teippi ottaa kovaa kiinni paperiin. Kylvettämisen ja nyhtämisen ansiosta feikkiwashillasi on kuitenkin hieman läpinäkyvä vaikutus kuten aidoilla sukulaisillaan. Kuvassa vielä aidon ja omatekemän ero. Ei hullumpaa, vai?

Aidon ja omatekoisen washin ero

Elina Marttila

 

Aloittelija, näin pääset alkuun kalenterituunauksessa

Kalenterimanian Facebook-ryhmässä kysellään usein, miten aloittaa kalenterin tuunaaminen. Siitä lähti ajatus tähän blogipostaukseen. Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Chic Companyn kanssa ja esittelen tässä samalla uusimman kalenterini eli Heidi Swappin Memory Plannerin. 

Ihan ensimmäiseksi klikkaa itsesi Chic Companyn nettisivuille ja valitse sieltä ostoskoriin mieleisesi kalenteri Kit. Itse valitsin Heidi Swappin Memory Planner Kitin personal-kokoisena, koska haluan kuljettaa sitä aina mukanani. Toki kalenterituunaukseen käy mikä tahansa kalenteri, mutta kitin valinta helpottaa alkuun, sillä planner kit sisältää käytännössä, kyniä lukuunottamatta, kaiken mitä vasta-alkaja tarvitsee kalenterituunauksessa, eli tarroja, washeja ym. 

Pakkaus sisältää:

  • 1 kalenterin
  • 12 kuukausijakajaa
  • 777 kirkasta numerotarraa
  • 12 washitarraa
  • 1 pienen muistilehtiön
  • 4 klemmaria
  • 12 korttia

Kalenterin tilattuasi alkaa kaikista pahin vaihe, nimittäin postipaketin kuumeinen odottaminen. Onneksi palvelu pelaa ja paketti löytää luoksesi parissa päivässä. Saatuasi paketin auki, vedä syvään henkeä ja nauti vielä pikkuhetki ihan rauhassa kauniista silkkipaperissa olevasta paketistasi. Kun kärsimättömyys kasvaa liian suureksi, avaa paketti, ota kalenteri käteesi ja silittele sitä hellästi. 

Nyt olet valmis varsinaiseen kalenterin tuunaukseen. Joten aloitetaan… 

Heidi Swappin kalenterisivut ovat päiväämättömät, joten voit aloittaa sen milloin tahansa vuoden aikana, eikä kuukausia kulu hukkaan kuten valmiiksi päivätyissä kalentereissa kävisi kesken vuotta aloittaessa. Mikäli et aloita kalenteriasi vuoden alusta, voit järjestää kuukausivälilehdet ja kalenterisivut haluamaasi järjestykseen kalenteriin. Tämän jälkeen voit numeroida päivät. Kitin mukana tulee kahdenkokoisia numerotarroja. Valitsin itse pienemmät tarrat kuukausinäkymään ja suuremmat numerotarrat viikkonäkymään. Mikäänhän ei tietenkään estä kirjoittamasta päivien numeroita itse kalenteriin.  

Kalenterisivut voit koristella haluamallasi tavalla joko kitistä löytyvillä tarroilla ja kirjanmerkeillä tai sitten erikseen hankkimillasi tarroilla ja teipeillä. Tyyli on vapaa. Itse tykkään yleensä kirjata kalenteriin ensin kaikki menot ja sen jälkeen vasta koristella, mutta nämä ovat makuasioita. Nauti kauniisti koristellusta kalenteristasi ja mikäli tahdot, voit jakaa kuvia kalenteristasi Kalenterimanian Facebook-sivulla. Alla minun koristelema aukeama.

Heidi Swappin kalentereihin voi hankkia erilaisia lisäosia. Tuossa allaolevassa kuvassa on Heidi Swappin glitterkirjaimia ja -rei’ittäjän reikien vahviketarroja sekä To Do-listoja. Itse ihastuin ihan hirveästi erityisesti tuohon kultaiseen sydänwashiin. Se vaan on niin ihana!

Kalenterimanian Facebook-sivulta löytyy lisää tietoa, vinkkejä ja ideoita kalenterituunaukseen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan porukkaan!