Hellurei ja iloista torstaita kaikille!
Tänään kerron hieman omasta alkutaipaleestani bujoilun, eli bullet journalin käytön, parissa. Miettiikö joku nyt että mikä on bullet journal? Jos miettii, niin tässäpä hyvin pelkistettynä; bullet journal on kuin kalenteri, päiväkirja & muistivihko samassa paketissa. Bullet journal luodaan itse tyhjään vihkoon, ja sen sisällön voi näin ollen päättää täysin juuri itselleen sopivaksi. Suosittuja bullet journaliin sisällytettäviä asioita ovat mm. vuosinäkymä, kuukausinäkymä, viikkonäkymä, päivittäiset sivut, sekä erilaiset trackkerit ja listat. Päivien kohdalle merkataan päivän muistettavat ja tehtävät asiat lyhyesti ja ytimekkäästi, ja halutessaan voi sitten aiheesta jatkaa enemmän erikseenkin jos siltä tuntuu. Täällä on englanniksi selitetty bulletjournalin idea ja käyttö melkolailla kaiken kattavasti.
Oma bullet journalin rakentamiseni sai alkukipinänsä siitä, että kaipasin kalenterilta juurikin enemmän päiväkirjamaisuutta kuin aiemmassa plannerissani oli. Olisihan siihen toki voinut lisätä tyhjiä papereita tähän tarkoitukseen, mutta se ajatus ei kuitenkaan innostanut. Hetken pallottelin ajatusta TN:stä, mutta lopulta kallistuin kuitenkin enemmän bujoilun kannalle – tämä oli niin helppo aloittaa! Pelkkä tyhjä vihko ja kynä riittivät aloittamiseen. Kaapista löytyi sopivasti korkkaamaton Ikeasta ostettu vihko kuminauhalla, joten pääsin heti ryhtymään tuumasta toimeen. Oma vihkoni on A5 kokoinen, mutta bullet journalin voi tehdä juuri sen kokoiseen pohjaan kuin itse haluaa!
Ensimmäiseksi halusin bujooni yhteystietosivun. Koska kuinka kamalaa olisi, jos joskus kalenterini hukkaisin, eikä siinä olisi mitään tietoja joiden avulla löytäjä pystyisi sen palauttamaan!
Sitten alkaakin jo itse kalenteriosuus, tässä tapauksessa lokakuun alusta. Jokaisen kuukauden alkuun merkitsen kyseisen kuukauden kuvanmukaisesti. Tyyliä tulen varmaankin muuntelemaan, mutta perusidea säilyy.
Itse en tähän sisällyttänyt isompaa kuukausinäkymää, joten seuraavaksi alkaa viikkoaukeamat. Viikkoaukeamat hahmottelin alustavasti lyijykynällä, ja nyt voin aina uutta viikkoa aloittaessa vaihtaa aukeaman ilmeen vielä erilaiseksi – jos siltä tuntuu. Kun päivät on kuitenkin merkitty, voi etukäteen tiedossa olevat menot merkata oikealle aukeamalle lyijykynällä, tai vaikka post it-lapuilla. Jokaisen viikkoaukeaman väliin jätin yhden tyhjän aukeaman. Näille tyhjille sivuille voi sitten fiiliksen mukaan kirjata muistiinpanoja, päiväkirjaa, piirrellä, kirjoittaa ruokalistoja.. tai mitä muuta ikinä haluakaan!
Merkattuani Loka-, Marras- ja Joulukuun viikkonäkymät, jäi vihkon loppuun vielä tyhjää tilaa. Tämän tilan aion käyttää erilaisiin sekalaisiin listoihin ja seurantataulukoihin. Oman seurantataulukkonsa on saanut jo käärmeet, johon tulen merkkailemaan mm. lierojen syömisiä ja nahanluonteja.
Tälläiseltä näyttää minun bujoni tällä hetkellä. Ainakin vuoden loppuun asti on ajatuksena pitää käytössä tätä, ja jos homma tuntuu vielä vuodenvaihteessa yhä omalta, voi hyvinkin olla että Tammikuussa aloitan uuden!
♥, Inka
Blogissa aiheesta kirjoitettu lisäksi mm;
Uusi harrastus vei mennessään..
Bujoilua Traveler’s Notebookissa
Kalenterimanialainen esittäytyy
Hei miten kiva idea! Mulla joka vuosi kalenterin ostaminen hirveää tuskaa kun ikinä löydy sopivaa. Tarttis olla tilaa, muttei kuitenkaa mitää päiväkirjaa ja inhoon niit kellonaika-kalentereita! Pitää testaa tätä!
Rohkeasti vaan kokeilemaan, bujoilu antaa tosiaan ihanan vapaat kädet 🙂 Eikä esim. juuri kellonaikoja tarvitse merkitä sivuille juoksemaana!